Now reading
Οι νέοι, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελλάδας

Οι νέοι, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελλάδας

Τα δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χαρακτηρίζονται από ψέματα, ανικανότητα, φόρους.


Η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει μέλλον, αν δεν δώσει δυνατότητες στους νέους να δουλέψουν, να δημιουργήσουν, να προχωρήσουν μπροστά τον εαυτό τους και τη χώρα.
Του Τάκη Θεοδωρικάκου*
Στα επτά χρόνια κρίσης έχουμε εμπλακεί σε ατελείωτες συζητήσεις που αφορούν στις επώδυνες μειώσεις των συντάξεων- κάτι σαν ένα εθνικό μοιρολόι… Αλλά ούτε συζητήσαμε όσο έπρεπε και το κυριότερο, ιδιαίτερα αυτή η κυβέρνηση, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να έρθουν δουλειές στην Ελλάδα. Το αντίθετο. Τις διώχνει με τις ιδεοληψίες της, τους υπερβολικούς φόρους και την αναξιοπιστία της.
Για να θέλουν οι νέοι άνθρωποι να δουλέψουν εδώ, να ξεκινήσουν εδώ την πορεία τους, πρέπει να φτιάξουμε πολλές χιλιάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Έτσι θα μπορούν εκείνοι να υποστηρίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους, γονείς και παππούδες. Αυτό είναι το κανονικό. Σήμερα δυστυχώς κάθονται πολλοί νέοι άνεργοι και μοιράζονται τη σύνταξη του πατέρα ή του παππού με την υπόλοιπη οικογένεια. Αυτός ο παραλογισμός όμως δεν βγάζει πουθενά. Αν δεν έλθουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα τροφοδοτούν μέσω των εισφορών το ασφαλιστικό σύστημα, οι συντάξεις διαρκώς θα μειώνονται.
Τα δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χαρακτηρίζονται από ψέματα, ανικανότητα, φόρους. Αυτές οι τρεις λέξεις είναι το σήμα κατατεθέν μιας κυβέρνησης που πήγε την Ελλάδα πίσω και τσάκισε την ελπίδα των νέων.
Αναρωτιέμαι, αν ο κ. Τσίπρας σήμερα έπρεπε να μιλήσει στους νέους ανθρώπους τι θα τους πρότεινε;
Πώς μπορούν να κάνουν μια δική τους δουλειά με αυτήν την άγρια φορολογία;
Οι νέοι επιστήμονες πώς θα γίνουν επαγγελματίες με αυτούς τους όρους;
Ποιες δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να δοκιμάσουν αφού η επιχειρηματικότητα επί ΣΥΡΙΖΑ διασύρεται, εκβιάζεται και ποινικοποιείται;
Τι μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα αν συνεχιστεί η απαξίωση του δημοσίου σχολείου και πανεπιστημίου;
Σε ποιες δουλειές μπορούν να δουλέψουν όταν η επαγγελματική εκπαίδευση στη χώρα διαλύεται;
Ποια αξιοκρατία να τους προσφέρει όταν αναδεικνύει ανθρώπους που δεν έχουν τα αντίστοιχα προσόντα για τη δουλειά που αναλαμβάνουν;
Το παραμύθι με τα νταούλια που θα χτυπάμε στις αγορές…, οι κακοί ξένοι που μας καταπιέζουν με μνημόνια…, η διαπλοκή που είναι κακή «αν δεν είναι δική μας»…, δεν σώζουν πλέον τον κ. Τσίπρα. Τα ψέματα έχουν αποκαλυφθεί και πληρώθηκαν πανάκριβα.
Ο κ. Τσίπρας είναι το χθες και δεν γλυτώνει από την εκλογική συντριβή και στις νεότερες ηλικίες.
Αλλά το θέμα για την Ελλάδα δεν είναι μόνο να ξεμπερδεύει το γρηγορότερο με την ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Η χώρα έχει ανάγκη μια μεγάλη Αλλαγή. Μια επανεκκίνηση συνολική. Αυτή σηματοδοτεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκπροσωπώντας την σιωπηλή πλειοψηφία του μέτρου, της λογικής και της αλήθειας. Οδηγώντας στον νέο πατριωτισμό. Αλλά αυτά όμως είναι αξίες που αφορούν πρώτα απ’ όλα τους νεότερους ανθρώπους, τις πιο παραγωγικές ηλικίες που θέλουν να δημιουργήσουν και να πάνε την Ελλάδα μπροστά.
Αυτοί οι πολίτες, οι νέοι, οι δυναμικοί, οι δημιουργικοί, οι λογικοί, αξίζει να είναι οι σταθεροί συνομιλητές και σύμμαχοι του Κυριάκου. Ασφαλώς οι συνταξιούχοι έχουν τη γνώση και την εμπειρία , αναζητούν τη σταθερότητα και γι’ αυτό επιλέγουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά οι νέες γενιές αξίζει να βάλουν τη σφραγίδα τους στην επερχόμενη Αλλαγή, γιατί το δικό τους συμφέρον είναι με την πολιτική που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Περισσότερη ελευθερία, λιγότεροι φόροι, μεγαλύτερες ευκαιρίες στους νέους, περισσότερη δουλειά από τους νέους, αγάπη στην πατρίδα μας, ανοικτοί στο σύγχρονο κόσμο και στην Ευρώπη που είναι το σπίτι μας, το οποίο θέλουμε να κάνουμε καλύτερο, είναι οι ιδέες και οι αξίες με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ταξιδέψει με τα νέα παιδιά της Ελλάδας, προς την ασφάλεια, στην κανονικότητα, στην αξιοπρέπεια.
Χρειαζόμαστε περισσότερα πρότυπα δημόσια σχολεία για τα παιδιά που ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους προέλευση θέλουν να διακριθούν. Καλύτερο επαγγελματικό προσανατολισμό, στροφή σε τομείς που έχουν προοπτικές. Ενίσχυση της αξίας της σκληρής δουλειάς.
Απαιτείται μεγάλη στήριξη της έννοιας αλλά και της ίδιας της επιχειρηματικότητας των νέων και των πρωτοβουλιών τους. Είναι επείγον να υπάρξει ένα σχέδιο αξιοποίησης των ελληνόπουλων που έφυγαν στο εξωτερικό. Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες. Σημασία έχει τι λένε οι ίδιοι οι νέοι, καθώς και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να δουλέψει για τους νέους.
*Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος είναι συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας
Πηγή: liberal.gr