Now reading
«ΝΔ και κατεστημένο των ΜΜΕ προσπαθούν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του ΣτΕ»

«ΝΔ και κατεστημένο των ΜΜΕ προσπαθούν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του ΣτΕ»

«Eχει ξεδιπλωθεί από τη ΝΔ και ορισμένα ΜΜΕ μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση»


 

Για προσπάθεια χειραγώγησης που υποκρύπτεται «πίσω από την αγάπη της Νέας Δημοκρατίας και του κατεστημένου των ΜΜΕ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης.

Κατηγορούν τη ΝΔ και το «μιντιακό κατεστημένο» ότι εκείνοι προσπαθούν να παρέμβουν και να καλλιεργήσουν κλίμα που θα προκαταβάλει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και όχι η κυβέρνηση, όπως της καταλογίζουν.

Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «από χθες έχει ξεδιπλωθεί από τη ΝΔ και ορισμένα ΜΜΕ μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση», η οποία «αφορά κάποια υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην πραγματικότητα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «πίσω από τα οργισμένα δελτία Τύπου, τις τηλεοπτικές κραυγές και τα πρόθυμα πρωτοσέλιδα, που κόπτονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κρύβεται η προσπάθεια της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου να δημιουργήσουν κλίμα, που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες». «Η προειδοποίηση είναι προφανής: Αν οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αρεστές, είναι ήδη στημένο το κατηγορητήριο ότι το ΣτΕ λειτουργεί κατευθυνόμενο από κυβερνητικές εντολές», τονίζουν.

«Είναι λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και το μιντιακό κατεστημένο, που προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να παρέμβουν. Όχι η κυβέρνηση!», υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Τονίζουν ότι «αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, πρέπει να σταματήσει» και σημειώνουν ότι «ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, έκανε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που συστηματικά αποκρύπτεται από τους πρόθυμους υπερασπιστές την ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης: Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως».

«Αν λοιπόν η Νέα Δημοκρατία αγωνιά για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ας δηλώσει το ίδιο ακριβώς, για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι», τονίζουν.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι κυβερνητικές πηγές παραθέτουν αναφορές του προέδρου της ΝΔ, πηγών του κόμματος και εξεχόντων στελεχών του αναφορικά με το ζήτημα, και καλούν τη ΝΔ «για την οικονομία της συζήτησης» να ξεκαθαρίσει αν οι παρακάτω τοποθετήσεις συνιστούν παρέμβαση στην Δικαιοσύνη ή όχι:

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα». («Πηγή» της Νέας Δημοκρατίας, ΑΠΕ 8/9/2016)

«Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα.» Ντόρα Μπακογιάννη Real FM 5/9/2016

Και βεβαίως:

«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος» Κυριάκος Μητσοτάκης Σκάι 13/9/2016

«Ευελπιστούμε», αναφέρουν οι πηγές της κυβέρνησης, «σε κάποια σοβαρή απάντηση και όχι στο παιδαριώδες (για να μην πούμε κάτι περισσότερο) επιχείρημα που διατύπωσε σήμερα ο κ. Κουμουτσάκος, ότι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού είναι πιο «βαρύνουσες» από αυτές του Προέδρου της ΝΔ, «λόγω θεσμικής θέσης»!!».

«Ο κ. Τσίπρας, παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης»
Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο «επικεφαλής της Εκτελεστικής εξουσίας – ο πρωθυπουργός – θέλει να υπαγορεύει στη Δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Στις δημοκρατικές χώρες, ισχύει η απόλυτη διάκριση των εξουσιών. Εκτελεστικής, Νομοθετικής, Δικαστικής. Όχι, όμως, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής εξουσίας – ο πρωθυπουργός – θέλει να υπαγορεύει στη Δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, ο κ. Τσίπρας, παρεμβαίνοντας ωμά, κυνικά και απαράδεκτα στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε κατά λέξη: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”.
Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ/ΜΠΕ