Ο Βενιζέλος πάει ΝΔ;

Πολύ κοντά (;) σε συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος, για να συνεργαστεί με το κόμμα της ΝΔ.


Αυτό υποστηρίζουν όσοι μιλάνε με τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, αλλά κυρίως με κάποια πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πρώην υπουργό, επί κυβερνήσεων Σημίτη, και στενό συνεργάτη του Βενιζέλου, η συμφωνία έχει «κλειδώσει» και απλά είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η συμπόρευση του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Το ιδιότυπο φλερτ Βενιζέλου-Μητσοτάκη, έχει όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Docoumendo, πολλές γκρίζες ζώνες και είναι βέβαιο πως, εάν και όποτε επισημοποιηθεί, θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις τόσο στη ΝΔ όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Οι καραμανλικοί για παράδειγμα είναι έτοιμοι να ανέβουν στα κεραμίδια, εφόσον ανακοινωθεί κάτι τέτοιο, και δηλώνουν: «Η εμείς ή ο Βενιζέλος. Όλοι μαζί στο ίδιο κόμμα που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν χωράμε».

Επίσης, λέγεται πως κι ο Κώστας Καραμανλής έχει διαμηνύσει στον Κ. Μητσοτάκη να μην «διανοηθεί» να προχωρήσει σε πολιτική συμφωνία με τον Βενιζέλο.