Έκπτωτος ο Ντογιάκος

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος οφείλει να εγκαταλείψει πάραυτα τη θέση του προϊσταμένου


Έκπτωτος κηρύχθηκε από τη θέση του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος Ντογιάκος. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η έκπτωση από τα καθήκοντά του προκλήθηκε μετά από την καταδίκη του από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Μετά την καταδίκη του από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο που έγινε γνωστή αργά χθες το απόγευμα, ο κ. Ντογιάκος, που βρέθηκε πολλές φορές τους τελευταίους μήνες στο μάτι του κυκλώνα, πέραν του ότι χάνει τη θέση του ως προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών, δεν μπορεί να θέσει και υποψηφιότητα στις εκλογές του προσεχούς Σαββάτου που γίνονται στη συγκεκριμένη Εισαγγελία.

Η καταδίκη τού στερεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, καθώς ο ίδιος είχε αποφασίσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, κάνοντας χρήση πρόσφατου νόμου της κυβέρνησης που έδιδε τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, σε νυν προϊσταμένους δικαστικών υπηρεσιών να επανεκλέγονται.

Μόλις του κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση, ο Ισίδωρος Ντογιάκος οφείλει να εγκαταλείψει πάραυτα τη θέση του προϊσταμένου, στην οποία υπό άλλες συνθήκες θα παρέμενε έως το τέλος του μήνα, οπότε και θα αναλάβει όποιος κερδίσει τις εκλογές.

Η παραπομπή σε δίκη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν κινήθηκε σε βάρος του πειθαρχική δίωξη για το περιεχόμενο ανακοίνωσης που είχε διανείμει στην Εισαγγελία Εφετών καλώντας σε Ολομέλεια τους εισαγγελείς και αντεισαγγελείς.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης («Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών») προκάλεσε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του, ενώ στην πειθαρχική δίκη σε πρώτο βαθμό τού είχε επιβληθεί ποινή επίπληξης.

Κατά της απόφασης αυτής και επειδή κρίθηκε ήπια η ποινική μεταχείρισή του από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ασκήθηκε έφεση. Προσδιορίστηκε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο προχώρησε χθες σε δίκη και καταδίκη του.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος κατά τη μακρά εισαγγελική του διαδρομή έχει χειριστεί δεκάδες σοβαρότατες υποθέσεις, με κορωνίδα την πρόταση παραπομπής για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσφατα στοχοποιήθηκε για την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα για την υπόθεση των στημένων αγώνων από εμπλεκόμενο επιχειρηματία.