Νταήδες της κάλπης

Είναι ανόητος, είπε ο Τσίπρας, όποιος σκέφτεται εκλογές σε μια τόσο κρίσιμη για την οικονομία και τη χώρα στιγμή.


 

thanasis_karteros

 

Καρτερός Θανάσης

Και δύο φορές ανόητος όποιος τις ζητάει. Το αποτέλεσμα ήταν να θυμώσει ο Κουμουτσάκος, ο οποίος διακρίνεται για την ευγενή του γλώσσα και εκπροσωπεί ένα κόμμα που δεν βρίζει ποτέ, και να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι καταφεύγει στις ύβρεις! Προφανώς αναγνώρισε τον εαυτό του, και τον υποβολέα του, ανάμεσα στους ανόητους.

Τη μισή αλήθεια είπε όμως ο Τσίπρας. Διότι αυτούς τους τύπους της Ν.Δ., που το παίζουν εδώ και μήνες νταήδες της κάλπης, θα τους πεις ανόητους αν πιστεύεις ότι πιστεύουν σε εκλογές αύριο, τον Οκτώβριο ή σε τρία ακροδεξιά τέρμινα. Ή δύο φορές ανόητους αν πιστεύουν ότι στις εκλογές ο λαός θα σπεύσει να αγκαλιάσει τον Κυριάκο και τα σόγια. Αν το λένε όμως χωρίς να το πιστεύουν, τότε τους απαλλάσσεις λόγω βλακείας άμα τους πεις ανόητους.

Έλα τώρα εσύ και πες μου: Είναι δυνατό να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει εκλογές επειδή φωνάζει ο κλέφτης; Θα αφήσει στη μέση τη δουλειά που ανέλαβε πριν από δέκα μήνες για να κάνει το χατίρι τους;

Θα ρίξει τη χώρα στη δίνη μιας εκλογικής αναμέτρησης με ανοιχτά τα μέτωπα της αξιολόγησης, της μείωσης του χρέους, της οικονομικής αναστροφής; Και θα προκαλέσει άρον-άρον μια πέμπτη αναμέτρηση με κείνους που τέσσερις φορές κατατρόπωσε;

Ε, δεν μπορεί ακόμα κι ο Κυριάκος με το πολιτικό του σόι να είναι τόσο μπουμπούνες. Αν δεν είναι όμως, τότε το να μιλάμε για ανοησία είναι ευφημισμός.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ανευθυνότητα, αναξιοπιστία και τελικώς ανηθικότητα. Διότι, κύριε, όταν ξέρεις πόσο δραματικά κρίσιμη σήμερα είναι η πολιτική σταθερότητα και ρίχνεις κάθε μέρα μολότοφ της κάλπης, τότε εν πλήρη συνειδήσει υπονομεύεις. Τη χώρα. Αποσταθεροποιείς. Τη χώρα. Κάνεις ζημιά. Στη χώρα.

Εφόσον δεν είναι λοιπόν παθολογικά ηλίθιοι, είναι νταήδες που εφαρμόζουν ως φάρσα την παλιά συνταγή τραγωδίας της κάθε είδους κόντρας: Κάνουμε ζημιά στη χώρα, για να ματώσει η κυβέρνηση! Κρατάμε όμηρο τη χώρα, για να παραλύσει η κυβέρνηση.

Αν αυτό είναι ανόητο ή ανόσιο, θα μας το πει ο Κουμουτσάκος. Και, όταν έρθει η ώρα, και η χώρα…

Πηγή:avgi.gr