Now reading
Novartis: Συνέντευξη και από τον δεύτερο προστατευόμενο μάρτυρα;

Novartis: Συνέντευξη και από τον δεύτερο προστατευόμενο μάρτυρα;

Η υπόθεση Novartis καταρρέει με όσα αποκαλύπτονται γύρω από αυτή και τη σκευωρία που δείχνει να έχει στηθεί με στόχο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Στις καταγγελίες του Ν. Μανιατάκη έρχεται να προστεθεί και η συνέντευξη στο newpost.gr ενός πρώην στελέχους της εταιρείας που φέρεται να είναι (και δεν το διαψεύδει ) ένας εκ των τριών υπό προστασία μαρτύρων. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει με το ψευδώνυμο Αικατερίνη Κελέση.

Το θέμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ακόμη φιάσκο της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα αν δεν είχε επιχειρηθεί η συκοφάντηση πρώην πρωθυπουργών και υπουργών και η προσπάθεια να πληγούν μέσα από τον διασυρμό τους πολιτικοί αντίπαλοι, με την εμπλοκή και της δικαιοσύνης.

Μετά τις καταγγελίες του καθηγητή Ν. Μανιατάκη, ο οποίος δήλωσε ότι δέχθηκε πιέσεις για να δηλώσει ψευδώς πως γνωρίζει για χρηματισμό των Αντ. Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα, μια συνέντευξη ενός πρώην στελέχους της Novartis που φέρεται να είναι (και δεν το διαψεύδει ) ένας εκ των τριών υπό προστασία μαρτύρων έρχεται να προστεθεί στο παζλ που διαμορφώνεται.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Newpost.gr o Φιλιστωρ Δεστεμπασίδης, που φέρεται να έχει καταθέσει με το ψευδώνυμο Αικατερίνη Κελέση, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει αλλά και να διαψεύσει ότι είναι μεταξύ των υπό προστασία μαρτύρων δηλώνει πως δεν γνωρίζει για χρηματισμό πολιτικών.

«Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου» δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του προσθέτοντας ότι «Εγώ δεν κάνω καμία δήλωση. Αυτή η υπόθεση με έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι απόφασή μου να μην κάνω καμία δήλωση. Σέβομαι τα ΜΜΕ,αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί και έχω πληγεί επαγγελματικά δεν κάνω καμία δήλωση για το θέμα. Η υπόθεση και η έρευνα της δικαιοσύνης είναι μυστική και εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω».

Εν τούτοις η αναφορά του ότι δεν έχει εικόνα σχετικά με τον χρηματισμό πολιτικών δημιουργεί νέα δεδομένα. Και αυτό διότι στην περίπτωση που πρόκειται για τον μάρτυρα με το ψευδώνυμο Αικατερίνη Κελέση τότε είναι αυτός που κατέθεσε περίπου εννέα φορές για την υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει για γνώση περί χρηματισμού του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ σε μια εκ των καταθέσεων γίνεται και η αναφορά στα περί μεταφορά χρημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου με «τροχήλατη βαλίτσα».

Πρόκειται επίσης για τον ίδιο μάρτυρα που ενέπλεξε τον πρώην Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Ως προς τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης στο newpost.gr αυτή έχει ως εξής Αναλυτικά η συζήτηση του μάρτυρα με το Newpost:

– Είστε εσείς ο «προστατευόμενος μάρτυρας»; Είχατε σχέση με μαρτυρικές καταθέσεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων;

– Εγώ δεν κάνω καμία δήλωση. Αυτή η υπόθεση με έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι απόφασή μου να μην κάνω καμία δήλωση. Σέβομαι τα ΜΜΕ, εκτιμώ το Νewpost, αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί και έχω πληγεί επαγγελματικά δεν κάνω καμία δήλωση για το θέμα. Η υπόθεση και η έρευνα της δικαιοσύνης είναι μυστική και εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω.

– Να υποθέσω ότι δεν έχετε καταθέσει για την υπόθεση;

– Δεν έχει κάνει δήλωση η ίδια η εταιρεία, δεν θέλω να κάνω εγώ. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Έχω υποφέρει πάρα πολύ από αυτή την ιστορία.

– Έχετε απολυθεί από Νovartis;

Έχω αποχωρήσει πριν από 4 έτη.

– Υπήρξαν φήμες για οικονομικές ατασθαλίες εκ μέρους σας. Είναι έτσι;

– Αποχώρησα με οικειοθελή τρόπο, ήταν εθελούσια η αποχώρηση. Στη σύμβαση (σ.σ. λύσης της συνεργασίας) που από κοινού υπογράψαμε με την εταιρεία δεν υπήρξε αναφέρεται οικονομική ατασθαλία.

– Υπήρξε όμως;

– Όχι. Καμία ατασθαλία.

– Δεν μου λέτε αν είστε ο μάρτυρας…

– Ελάτε στη θέση μου…

– Σας ρωτώ γιατί ο κ. Μανιαδάκης έχει δηλώσει ότι ξέρει που είναι οι υπόλοιποι μάρτυρες, καθώς τους συνάντησε στα γραφεία ανακριτών, και θα υποβάλει μηνύσεις

– Το τι θα κάνει ο καθένας δεν με απασχολεί.

– Ξέρατε εάν πέρνανε χρήματα πολιτικοί;

– Ασχολούμην με άλλο τομέα. Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου.

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: «Iδιωτική η συζήτηση δεν συναίνεσα στη δημοσιοποίηση»

Ιδιωτική ήταν η συζήτηση με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή της ιστοσελίδας newpost.gr δηλώνει το πρώην στέλεχος της Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης χωρίς να διαψεύδει το περιεχόμενος της επικοινωνίας που δημοσιοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, με ένα Δελτίο Τύπου τοποθετείται επί της συνέντευξης που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα newpost.gr και χωρίς να διαψεύσει το περιεχόμενό της δηλώνει ότι «Ουδέποτε συναίνεσα στη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της ιδιωτικής μου συζήτησης» ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να είναι ένας εκ των μαρτύρων υπό προστασία προσθέτει πως «δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης».

Επίσης κάνει λόγο για στοχοποίησή του δηλώνοντας «προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιού» ότι «ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ!»

«Τα υπόλοιπα» συνεχίζει «θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα».

Και καταλήγει λέγοντας πως «η παρούσα δήλωση είναι η μόνη και τελευταία επίσημη τοποθέτησή μου, ακόμα και αν προκληθώ».

Απάντηση Τάκη Χατζή

«Τον κ. Δεστεμπασίδη δεν τον κάλεσα ως ιδιώτης για να κάνουμε ιδιωτική συζήτηση. Δεν έχουμε άλλωστε οποιαδήποτε γνωριμία ή κοινωνική σχέση που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Τον κάλεσα επωνύμως ως δημοσιογράφος του Newpost και του έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, που απασχολεί το πανελλήνιο, και του εύλογου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, η συζήτηση με τον κ. Δεστεμπασίδη δημοσιοποιήθηκε αυτούσια, χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενό της. Άλλωστε, ούτε ο ίδιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.

Το Newpost, σεβόμενο τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ουδέποτε χαρακτήρισε τον κ. Δεσταμπασίδη ούτε ως «Αικατερίνη Κελέση», ούτε ως Μάξιμο Σαράφη. Χρησιμοποίησε το ονοματεπώνυμό του ακόμη και στον τίτλο του θέματος.

Άλλωστε, αναφέραμε ότι φέρεται να είναι εκ των “προστατευόμενων μαρτύρων” λόγω των φημών και δημοσιευμάτων του τελευταίου διαστήματος. Γι αυτό και ζητήσαμε τη δική του άποψη για το ζήτημα, την οποία και δημοσιεύσαμε αυτούσια.

Τα υπόλοιπα είναι, όντως, ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη».
πηγή:liberal.gr